Agressiehantering

Handige tools ter ondersteuning van adequate agressiehantering

Aansluitend op de agressie trainingen heeft IVP een paar handige tools ontwikkeld ter ondersteuning van agressiehantering in de dagelijkse praktijk. Niet alleen wordt hiermee geleerd om de verschillende vormen van agressie te onderscheiden en met het gedrag daarop te oefenen, maar daarnaast ook om het onderwerp binnen de organisatie te bespreken en op de agenda te houden.

Met de IVP Agressie-App kan iedere deelnemer aan de IVP agressietraining altijd en overal de leerstof naslaan, een aantal oefeningen doen en filmpjes bekijken. Voor de organisatie is er de mogelijkheid om een eigen protocol in de app vast te leggen.

De Agressiehantering Toolkit is ontwikkeld om een team de mogelijkheid te geven met elkaar in gesprek te gaan over waar de individuele en gezamenlijke grenzen liggen en hoe die te bewaken. Er worden afspraken gemaakt over veiligheid, samenwerking bij incidenten, persoonlijke weerbaarheid en procedures met betrekking tot dit thema.

DAPPR bestaat uit een Samenspel en een App met een zelftest en e-learning modules, en werd ontwikkeld voor het ministerie van Binnenlandse Zaken binnen het programma ‘Veilige Publieke Taak‘. De ontwikkelde tools zijn gratis te gebruiken in de standaardvorm en te vinden op de website van DAPPR.